Wat is NOVI's Talent Pool?

De NOVI Talent Pool is een virtueel platform binnen MS Teams waar je in contact kunt komen met werkgevers die aansluiten bij jouw opleiding en op zoek zijn naar IT-talenten.

Om alle studenten en alumni die aan NOVI verbonden zijn ook na hun studie te begeleiden in de IT-wereld, heeft NOVI de Talent Pool opgezet. In deze Teams-omgeving kom je alles te weten over de deelnemende bedrijven en kun je laagdrempelig contact leggen via de chat.

Meetups
Daarnaast worden er vanuit de Talent Pool ook evenementen georganiseerd, voorheen bekend als Talent Meetups. Tijdens deze kleinschalige meetups kom je werkgevers in het echt tegen bij ons op locatie en heb je de kans om te netwerken.

Company pages
Om alle talenten in de pool een goed beeld te geven van de deelnemende bedrijven, besteden we veel aandacht aan de company pages. Naast een informerende tekst over het bedrijf, vind je hier podcasts en video's die we speciaal voor de Talent Pool opnemen met bedrijven. Zo word je optimaal geïnformeerd over de werksfeer en de mogelijkheden die werkgevers jou te bieden hebben. 

In het kort: hoe werkt de Talent Pool?

  1. Je meldt jezelf aan door het formulier in te vullen. Hierin kun je al aangeven naar wat voor soort bedrijf je op zoek bent en wat je vaardigheden zijn. Dat maakt het voor ons makkelijker om te zien bij wat voor werkgever jij past.
  2. Na je aanmelding krijg je toegang tot MS Teams-omgeving van de Talent Pool. Hier vind je een overzicht van alle aangesloten werkgevers, nieuwe vacatures en events. Ook kan je hier een berichtje sturen naar de contactpersonen van de bedrijven.   
  3.  Op de company pages staat alles wat jij wilt weten over de organisatie. Kijk een video of luister een podcast om erachter te komen hoe het bedrijf omgaat met IT-talent. Onderaan deze pagina’s vind je ook de openstaande vacatures. Spreekt de werkgever jou aan? Leg dan direct contact met de contactpersoon van het bedrijf. 
  4. Een andere mogelijkheid is dat je zelf benaderd wordt door een werkgever. Voorafgaand kun je een gesprek inplannen met de Talentcoach, die een profiel opstelt van jouw ideale baan. Dit profiel delen we met onze talent partners. Als er een match is, krijg je vanzelf een seintje.
  5. Gefeliciteerd, je hebt je eerste baan in de IT te pakken. Eigenlijk begint het leerproces nu pas. Veel succes! Geen match gevonden? Het aanbod aan bedrijven in de Talent Pool wordt continu uitgebreid. Wie weet heb je volgende maand meer succes. 

Contact met bedrijven 
Op de company page van de bedrijven vind je helemaal onderaan de contactpersoon. Deze contactpersoon kun je binnen de Teams-omgeving benaderen door zijn of haar naam in te typen in de zoekbalk bovenin. Als een bedrijf op de company page andere contactgegevens heeft achtergelaten, kun je daar uiteraard ook gebruik van maken. 

Bedrijven kunnen ook contact leggen met jou als student. Als je daar interesse in hebt, kun je je eerst aanmelden bij een Talentcoach om een profiel op te stellen. Zo kunnen we je koppelen aan een werkgever waarvan wij denken dat je er goed thuis zou passen.

Aanmelden
Nog geen lid van de Talent Pool? Meld je dan aan via https://www.novi.nl/join-talentpool/. Deelname aan de Talent Pool is voor jou als student of alumnus gratis en geheel vrijblijvend.