Hoe versterkt een omscholingsopleiding (UWV) mijn kansen op de arbeidsmarkt?

De vier verschillende omscholingstrajecten (UWV) die wij aanbieden versterken je positie op de arbeidsmarkt omdat ze je opleiden tot junior functie in krapteberoepen binnen de ICT. Krapteberoepen zijn moeilijk vervulbare beroepen omdat het aanbod aan geschikte kandidaten schaars is. Ondanks het coronavirus is er alsnog een groot tekort aan geschikte kandidaten voor veel vacatures in de ICT. 

Het omscholingstraject is tevens een ingang in een nieuwe arbeidsmarkt. Je ontdekt of hetgeen wat je studeert bij je past en waar je wél en niet goed in bent. Mocht je besluiten door te studeren na je omscholingstraject dan heb je aantoonbare ICT-skills, die je - afhankelijk van de school - vrijgesteld kunt krijgen van je vervolgopleiding.

Tot slot krijg je tijdens je omscholingstraject toegang tot de talent meetup. Op dit evenement brengen we studenten en werkgevers samen om met elkaar te netwerken. We stimuleren je zo zelf actief opzoek te gaan naar een geschikte plek waar jij je vers geleerde skills in praktijk kan brengen. Dit is goed voor je zelfverzekerdheid, netwerkvaardigheden en blik op wat er allemaal mogelijk is in de wereld van de ICT.