Aanvragen en voorwaarden van zelftesten

Vanaf 10 mei is het mogelijk om van NOVI een zelftest te ontvangen. In dit artikel lees je hoe je dat doet, de voorwaarden en belangrijke tips.

Inhoud van dit artikel

Wat is een zelftest?

Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis kunt afnemen en aflezen. Ze zijn niet bedoeld om te testen bij klachten.

Waarom zelftesten en waarom in het hoger onderwijs?

Zelftesten zijn bedoeld als preventief middel, voor mensen die geen coronaklachten hebben. Door gebruik te maken van zelftesten in het hoger onderwijs verwachten we de spreiding van het coronavirus nog verder terug te dringen. Als je geen klachten hebt kun je alsnog besmet zijn met het virus, en zelftesten helpen om deze groep besmettingen op te sporen.

Welke voorwaarden gelden er?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het adequaat afnemen en aflezen van de test. Ook ben je verantwoordelijk voor je handelen bij een positieve of negatieve testuitslag (hoewel we je natuurlijk aanraden om bij een positieve uitslag een testafspraak bij de GGD te maken), en het naleven van de RIVM-voorschriften.

Het aanvragen en afnemen van een coronazelftest is volledig vrijwillig. Een negatieve testuitslag is dus geen voorwaarde om naar een van onze locatie te komen. We raden je echter aan om gebruik te maken van een zelftest mee te helpen bij het tegengaan van verdere verspreiding van het virus.

Een negatieve testuitslag betekent niet dat je de basismaatregelen niet meer op hoeft te volgen. Op al onze locaties geldt dan ook: 

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Draag bij verplaatsingen in het gebouw een mondkapje
  • Was je handen regelmatig

Beschikbaarheid zelftesten

Het streven van het kabinet is om tot de zomervakantie zelftesten beschikbaar te stellen in het hoger onderwijs. Dit is afhankelijk van hoe het virus zich verder ontwikkelt en verspreidt. We gaan er vanuit dat we onze studenten tot de zomervakantie kunnen voorzien van zelftesten.

Een zelftest aanvragen

Een zelftest vraag je gemakkelijk aan door dit formulier in te vullen. Het formulier is ook terug te vinden als tabblad in het studententeam (zie afbeelding hieronder).

Zelftest aanvragen studententeam

Het duurt maximaal een week voordat je de zelftest in huis hebt, dus houd hier rekening mee.

Informatiemateriaal


Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met de servicedesk. We helpen je graag verder.