Aanvragen Levenlanglerenkrediet voor jouw bootcamp

Je kunt bij DUO krediet lenen om jouw bootcamp bij NOVI te financieren. In dit artikel staat uitgelegd hoe je dit proces doorloopt.

Let op: Per september 2023 hebben wij onze prijzen aangepast. Hierdoor kan het zijn dat je andere bedragen ziet dan je gewend bent

De bootcamp in zijn originele vorm kent een doorlooptijd van 6 maanden. Het collegegeld van een bootcamp bedraagt €5.800,-
Je kan ervoor kiezen om er 12 maanden over te doen. Dit noemen we de optie verlenging. Je betaalt hiervoor een bijdrage van €600,- dat na 6 maanden in rekening wordt gebracht.

Ongeacht welke vorm bootcamp jij volgt. We facturen bij een maandbetaling 6 keer (excl. optie verlengen) Het aanvraagproces van het levenlanglerenkrediet is identiek.

In de bootcamp volg je twee modules, tegelijkertijd of achter elkaar. Je doet dan ook twee aanvragen van het krediet. Het vaststellen van de betaalmaanden (hoe vaak je een betaling ontvangt) werkt als volgt: 

Door het te behalen aantal studiepunten van een module te delen door 5 berekent DUO het aantal maanden dat het LLLK aan jou uitbetaald wordt. Gelijktijdig kan je hieruit opmaken hoe hoog dit bedrag per maand is.

Ter illustratie:

Eén module bij NOVI is opgebouwd uit 30 EC en het collegegeld voor één module in de bootcamp bedraagt €2.900.- Je ontvangt namelijk een bootcampkorting van €900,- (er worden verder geen kosten in rekening gehad voor aanvullend studiemateriaal). Het krediet wordt in 6 maanden uitgekeerd. Immers, 30/5 = 6. Door het collegegeld te delen door 6 zien we welk bedrag dit dan is namelijk: (2900/6) €483,33.

Je doet zogezegd 2 aanvragen voor respectievelijk 'module 1' en 'module 2'. Je krijgt dan ook twee keer per maand een betaling van het LLLK.

Ben je zover om de aanvraag te doen? Navigeer dan naar de inlogpagina van 'Mijn DUO'.

Ingelogd? Laat je muis zweven boven de knop 'mijn producten'. Er verschijnt nu een drop-down menu waar o.a. levenlanglerenkrediet verschijnt. Je komt dan in het aanvraagmenu. Deze doorlopen we nu stap voor stap. 

Aanvraag_Bootcamp_1

Bij startdatum opleiding vul je jouw startdatum is. Dit kan zijn 

1 augustus, 1 november, 1 februari  of 1 mei. Het gaat hier slechts om administratieve data welke wij communiceren naar DUO. Dit betekent niet dat op deze data de lessen starten. Het is wel belangrijk dat deze data overeenkomt met jouw startdatum in Edhub en de datum op de verklaring van het collegegeld.

In dit voorbeeld hanteren we een startdatum van 01-11-2022. 

Aanvraag_Bootcamp_2

Bij 'Kies up opleiding' kies je voor de onderste B Informatie en Communicatie Technologie.

Aanvraag_Bootcamp_3

Vraag je voor jouw eerste module krediet aan, dan vul je hier 'module 1' in. In je tweede aanvraag kies je voor 'module 2'.

Aanvraag_Bootcamp_4

Het collegegeld per leerlijn in de bootcamp bedraagt €2.900,- Hier kan je ook aangeven hoeveel je wil lenen voor de module. Het maximum bedrag is €2.900,-

(bedragen in afbeelding zijn ter illustratie)

Je ziet nu dat je een verklaring van het collegegeld moet aanleveren. Als je dit artikel leest heb je deze waarschijnlijk net in de mail ontvangen. Zorg ervoor dat de startdatum voor de module overeenkomt met jouw startdatum in Edhub. Heb je nog geen krediet aangevraagd en wil je dit doen? Mail dan naar service@novi.nl.