Curriculum wijzigingen 2023-2024

PAS Splitsing

In het nieuwe studiejaar van NOVI (2023-2024) is ervoor gekozen om de leerlijn Professional Academic Skills(30EC) op te splitsen in twee leerlijnen, namelijk:

  1. Academic Skills (15EC)
  2. Professional Skills (15EC)

Academic Skills heeft vier startmomenten in het studiejaar, terwijl Professional Skills er twee heeft: in november en mei.

Deze splitsing bestond eigenlijk al, maar dan binnen de overkoepelende titel Professional & Academic Skills. De onderliggende cursussen waren al gesplitst in de thema's Academic Skills en Professional Skills. Daarbij werd er getoetst middels een integrale eindopdracht. Voor studenten die beide thema's zullen volgen, verandert er vrijwel niets. Je zal worden ingepland op de losse Academic Skills en Professional Skills leerlijnen en behaalt je studiepunten met twee aparte (kleinere) eindopdrachten. Deze splitsing is met name interessant voor studenten die met ervaring (eerdere opleiding en/of werkervaring) aan de studie starten. Zij kunnen vaak Professional Skills vrijgesteld krijgen, maar in veel minder gevallen ook Academic Skills. Door deze splitsing is het mogelijk om precies datgene te volgen waar nog kennis over moet worden opgedaan. Dat sluit aan bij de visie van NOVI: je leert bij ons wat je nog te leren hebt.

Business Management & Management van IT

In het nieuwe leerjaar (2023-2024) zijn de leerlijnen Business Management en Management van IT opgesplitst in drie nieuwe leerlijnen, dus zes leerlijnen in totaal.

De splitsing is zes kleinere leerlijnen biedt meer focus; je gaat met één managementonderwerp tegelijkertijd aan de slag. Deze onderwerpen worden vaak door verschillende docenten gegeven, waardoor het prettig is om het ook met verschillende eindopdrachten af te sluiten. Binnen grote leerlijnen lessen volgen van wisselende docenten is soms een pre (i.v.m. expertise), maar wanneer er toegewerkt wordt naar een integrale eindopdracht kan het ook voor ruis zorgen. In de nieuwe opzet is daar geen sprake van; je krijgt per leerlijn een docent en sluit het af met een (kortere) eindopdracht die volledig is toegespitst op dat specifieke managementonderwerp.

Voorheen

Nu

Business Management (30EC)

  1. Corporate Governance (10EC)
  2. Teammanagement (10EC)
  3. Service Management (10EC)

Management van IT (30EC)

  1. Levarnciersmanagement (10EC)
  2. Innovatie met IT (10EC)
  3. Financiën voor de IT-professional (10EC)


Studievolgorde
Corporate Governance legt de basis die je nodig hebt voor de leerlijnen Teammanagement, Service Management en Innovatie met IT. Het is dus raadzaam te starten met Corporate Governance.

Past dit toch niet goed in jouw programma? Dan is het mogelijk om te starten met Financiën voor de IT-professional of Leveranciersmanagement, omdat deze geen afhankelijkheid hebben van Corporate Governance. 

Wijzigingen vanaf februari 2024:

De leerlijn Python Fundamentals in fase 1 verandert vanaf februari 2024 in Programming Fundamentals. Tijdens Programming Fundamentals wordt er nog gewerkt met Python, maar de eindopdracht en de leeruitkomst zijn aangepast. Hierdoor kan je als student ook in aanmerking komen voor een vrijstelling als je al andere programmeer ervaring hebt.

 

Overzicht curriculum:
curriculum_2024_2025-1.0