Hoe reserveer ik een werkplek via Officebooking?

We gebruiken Officebooking voor het reserveren van werkplekken op onze locaties. Deze werkplekken zijn bedoelt als alternatieve studieplek en plek om samen te werken met je medestudenten, er worden geen lessen gegeven op locatie.

Inloggen:

Je kan door middel van SSO (Single Sign On) inloggen met je NOVI Microsoft account. Je bezoekt de webpagina: app.officebooking.net. Hier beland je gelijk op de inlogpagina. Vervolgens kies je 'login met SSO' en voer je als code 'NOV' in. 

Let op! Dit is NOV zonder i

User-uploaded Image
Selecteer de check box Ingelogd blijven en je wordt de volgende keer direct naar de homepage geleidt.


Je wordt doorgeleid naar een pagina van Microsoft. Log hier in met je NOVI Microsoft account (@novi-education.nl). 

Krijg je een foutmelding of heb je nog geen account, stuur dan een mail naar service@novi.nl en dan helpen wij je verder.

Reservering maken:

Volg onderstaande stappen en start met het maken van een reservering.

1. Selecteer je locatie
Wanneer je bent ingelogd kom je terecht op de homepage en krijg je een overzicht van alle locaties binnen het bedrijf. Selecteer de locatie waar je een reservering wil maken. 

Let op! De Niels Bohrweg locatie is momenteel nog niet beschikbaar, hier kunnen geen werkplekken gereserveerd worden.Werk je altijd op één locatie en wil je het selecteren van jouw locatie gemakkelijker maken? Geef dan op de Mijn profiel pagina aan wat jouw standplaats. Nadat dit is ingesteld hoef je alleen maar de pagina Mijn locatie te selecteren in het menu recht bovenin. Deze pagina brengt je direct naar jouw standaard locatie.

Zodra je de juiste locatie hebt gekozen, en op de pagina belandt bent, heb je nog de mogelijkheid om te kiezen tussen een lijstweergave of plattegrondweergave. Wisselen tussen de twee weergaves doe je via het icoontje rechts boven in het scherm.

  2. Zoek de werkplek die je wil reserveren
  Binnen de lijst of plattegrond zoek je naar de asset (werkplek) die je graag zou willen reserveren en deze selecteer je. Bij het zoeken kun je gebruik maken van het zoekveld of kun je filteren op datum, tijd, capaciteit (aantal plekken) en/of categorie.
  Lijstweergave: in de lijstweergave kun je na het zoeken de asset direct reserveren door op de rode Reserveer knop te klikken.
  Plattegrondweergave: in de plattegrondweergave blader je door de plattegronden door het drop down menu boven de plattegrond. Hier kun je wisselen tussen de locaties en verdiepingen. Een asset (werkplek/vergaderzaal) selecteer je door het gekleurde bolletje aan te klikken in de plattegrond of door de werkplek/vergaderzaal aan te klikken in de lijst aan de linker kant van het scherm. Daarna klik je op de rode Reserveer knop om door te gaan met het maken van je reservering.

  Let op! Je kan maximaal 1 dag per week naar onze locaties komen.

  3. Kies de datum en tijd van je reservering
  Na het klikken op de Reserveer knop opent er een pop-up op je scherm. Hier kun je je reservering een titel geven en eventueel een opmerking enz. toevoegen. Selecteer de datum en tijd waarop je je je reservering wil maken en klik op Opslaan.

  Wil je nog een reservering maken met dezelfde gegevens, maar voor bijvoorbeeld een week later? Klink dan voor het opslaan het vakje “Maak nog een reservering” aan.

  Op deze manier blijft de pop-up open staan na het opslaan van je eerste reservering en hoef je alleen nog de datum te veranderen voor de volgende reservering voordat je deze vervolgens ook opslaat.

  4. Je ontvangt een bevestigingsmail
  Na het opslaan van je reservering kom je gelijk op het Mijn reserveringen scherm terecht. Hier krijg je een overzicht van je reserveringen en heb je de mogelijkheid je reservering aan te passen, of wanneer er iets is misgegaan, te annuleren.

  Ook ontvang je een bevestigingsemail, opgestuurd naar het emailadres dat je hebt aangeven in je profiel. In deze email vind je al je reserveringsdetails.