Hoe vraag je een JetBrains licentie aan?

Tijdens de Software Development leerlijnen raden we je aan om gebruik te maken van de IDE’s WebStorm en/of IntelliJ. Deze IDE’s zijn betaalde producten, in tegenstelling tot andere bekende gratis IDE's (zoals Visual Visual Studio Code, Atom of Sublime Text). Maar daar krijg je dan ook een hoop extra functionaliteit voor terug! Dit hoef je uiteraard niet zelf te bekostigen, tijdens je studietijd bij NOVI krijg je de licentie van ons cadeau.

Om gebruik te maken van de onderwijs-licentie van NOVI moet je je eerst bij JetBrains registeren als student.

 1. Registreer je met jouw @novi-education.nl e-mailadres via dit formulier. Als het goed is opent het formulier op het tabje 'University email address'. Dit is het enige tabje dat ingevuld hoeft te worden. Op het formulier vul je het volgende in:
  - I'm a student;
  - Undergraduate;
  - Yes;
  - Jouw NOVI e-mailadres;
  - Voor en achternaam;
  - Netherlands;
  - Vink het vakje aan 'I have read and I accept the JetBrains Account Agreement'
 2. Er wordt een account voor je aangemaakt en een verificatie e-mail gestuurd naar jouw @novi-education adres;
 3. Wanneer je jouw account geactiveerd hebt, kun je WebStorm en/of IntelliJ downloaden en installeren via de account-pagina door op de link van de betreffende IDE te klikken.
 4. Zorg ervoor dat je WebStorm en/of IntelliJ daarna direct activeert door de applicatie na installatie te openen en via de bovenste menu-balk op Help > Register...te klikken. Je kunt dan inloggen met jouw JetBrains account, waardoor de licentie wordt geactiveerd.