Kan ik gebruik maken van het LevenLangLerenKrediet

Voor studenten tot 56 jaar die zich op hbo-niveau willen blijven ontwikkelen, is het mogelijk om het Levenlanglerenkrediet aan te vragen. Je kunt het krediet voor de duur van je studie krijgen.

Het levenlanglerenkrediet is een lening voor studenten die geen recht (meer) hebben op studiefinanciering. Het krediet dekt het collegegeld, niet het studiemateriaal of andere kosten.

DUO heeft altijd de meest recente informatie. We raden je dan ook aan altijd de website van DUO te controleren voor alle voorwaarden en regels, en als die niet duidelijk is even contact op te nemen met DUO.

Hoeveel kan ik lenen?

U kunt per jaar een bedrag ter hoogte van uw lesgeld ofwel onderwijsgebonden studiekosten lenen. Voor de kosten voor lesmateriaal (EdHub) kunt u geen beroep doen op het Levenlanglerenkrediet. U krijgt nooit meer levenlanglerenkrediet dan wat u aan lesgeld moet betalen.

 

Hoe moet ik het krediet terugbetalen?

U heeft 15 jaar de tijd om terug te betalen. De aflossing van uw lening start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van uw opleiding. U heeft dan 15 jaar de tijd om uw Levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel u per maand moet aflossen, hangt af van uw inkomen.

 

Hoelang kan ik lenen?

U kunt een Levenlanglerenkrediet krijgen voor de duur van uw opleiding. Voor een deeltijd HBO Bacheloropleiding kunt u maximaal 5 jaar geld lenen (nominale duur van opleiding + 1 jaar). Je vraagt het krediet telkens aan per module (30 ECTS). 

 

Hoe moet ik het aanvragen?

Je kan het krediet aanvragen als je student bent bij Novi. In dit artikel vind je de instructies om het Levenlanglerenkrediet aan te vragen. Lees dit artikel zorgvuldig door en volg de instructies goed op. 
 

Welke voorwaarden kent het Levenlanglerenkrediet?

Hierbij enkele belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor het Levenlanglerenkrediet. Ga voor de volledige voorwaarden naar www.duo.nl.

  • U bent op het moment van aanvragen jonger dan 56 jaar.
  • Bent u jonger dan 30 jaar dan kunt u met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding.
  • Uw collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld uw werkgever.
  • U volgt een wettelijk erkende HBO Associate Degree, HBO Bacheloropleiding of Master.

 

Welke opleidingen komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet?

De opleidingen Hbo ICT (alle studierichtingen) en BBA komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Dit geldt ook voor delen daarvan, zoals de bootcamps. 

 

Waar kan ik meer informatie vinden?
Je kan hiervoor het best naar de website van DUO zelf gaan: https://duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet/index.jsp. Voor vragen zijn zij te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur (op maandag vanaf 10.00 uur) . Je kan ze bellen op 050 599 98 28.