Levenlanglerenkrediet aanvragen voor jouw hbo opleiding

Om je studie bij NOVI te financieren kun je gebruik maken van het levenlanglerenkrediet.

 

Per 1 september 2023 hebben wij onze prijzen aangepast. Hierdoor kan het zijn dat je andere bedragen in dit artikel ziet dan je gewend bent.

Wat is het levenlanglerenkrediet?

Het levenlanglerenkrediet is een krediet dat je van DUO kan ontvangen om je collegegeld bij NOVI te financieren. Na je studie betaal je het geleende bedrag binnen 15 jaar terug, afhankelijk van de rente (momenteel 0%) je inkomen en eventueel het inkomen van je partner.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?


Modulaire opleiding (bachelor ICT)

Het vaststellen van de betaalmaanden (hoe vaak je een betaling ontvangt) werkt als volgt: 

Door het te behalen aantal studiepunten van een module te delen door 5 berekent DUO het aantal maanden dat het LLLK aan jou uitbetaald wordt. Gelijktijdig kan je hieruit opmaken hoe hoog dit bedrag per maand is.

Ter illustratie volgt hieronder een voorbeeld:

Eén module bij NOVI is opgebouwd uit 30 EC en het collegegeld voor één module bedraagt €3.350.- (Er worden verder geen kosten in rekening gehad voor aanvullend studiemateriaal.) Volg je bij ons een module en vraag je hiervoor levenlanglerenkrediet, dan wordt het krediet dus in 6 maanden uitgekeerd. Immers, 30/5 = 6. Door het collegegeld te delen door 6 zien we welk bedrag dit dan is namelijk, €558,33 p.m. Deze betaling start pas ná de datum inschrijving. Wanneer je dus in februari start met een nieuwe module kan je op zijn vroegst eind februari een eerste betaling ontvangen.


Hoe verloopt de aanvraag?

Ben je zover om de aanvraag te doen? Onderstaand zie je een overzicht van de stapjes die je moet nemen tijdens je aanvraag op de website van DUO.
Onderstaande is slechts ter illustratie: Hier gaat het om een eerste module die iemand volgt (onder de bachelor ICT) met een startdatum van 01-11-2022. 

Op de website van DUO kun je jouw aanvraag doen, hier vind je ook altijd de meest
actuele informatie.

LLLKaanvragen_1-1

LLLKaanvragen_2

Belangrijk!

  • Onder het kopje 'kies uw opleiding' zie je twee opties met dezelfde naam 'B Informatie en Communicatie Technologie'. Kies voor de onderste optie, tenzij je nog gebruik maakt van het experiment vraagfinanciering, dan kies je de bovenste optie
  • Bij de vraag 'hoeveel moet u betalen voor de module' noteer je het collegegeld zoals dat overeen is gekomen volgens de offerte.
  • Voor het ontvangen van je levenlanglerenkrediet heb je in ieder geval een 'verklaring van het collegegeld’ nodig. Hierin verklaart NOVI dat je collegegeld aan ons betaald. Zonder deze verklaring is het succesvol afronden van een aanvraag onmogelijk.

    Deze verklaring kunnen wij voor je invullen. Stuur ons een bericht via service@novi.nl.
    Vermeld hierbij voor welke module(s) je krediet gaat aanvragen + de startdatum van deze module(s). Dit is namelijk bepalend voor jouw verklaring.

Het krediet kan je aanvragen door met je DIGID in te loggen in 'Mijn DUO'. Eenmaal ingelogd navigeer je naar Levenlanglerenkrediet onder de knop 'producten' bovenin de blauwe balk