Op welke manier wordt een leerlijn afgesloten?

Bijna alle leerlijnen sluit je normaal gesproken af met een eindopdracht. Er zijn een paar uitzonderingen.

Foundation

De leerlijn Foundation bestaat uit twee gezamenlijke onderwerpen, namelijk ‘ Basis Infrastructuur (BINF)’ en ‘Basis Informatiesystemen (BISY)’. BINF en BISY sluit je af met twee meerkeuzetoetsen.

Volg je Foundation vanaf het schooljaar 2022-2023? Dan sluit je de leerlijn af met één meerkeuzetoets.

Afstudeertraject

Tijdens de leerlijn ‘Proeve van Bekwaamheid’ maak je een beroepsproduct. Om hier aan te mogen beginnen moet je eerst een voorstel inleveren. Als dit goedgekeurd is, kun je beginnen aan je plan van aanpak en daarna aan het beroepsproduct. De 'proeve van bekwaamheid' kent geen vaste vorm, zoals bijvoorbeeld een scriptie dat wel doet.

CGI

Het is ook mogelijk om op ieder moment tijdens je opleiding een leerlijn vrij te stellen door middel van een CGI (criterium gericht interview). Als tijdens je studie op je werk ineens meehelpt om een nieuwe Saas-oplossing in te kopen en te implementeren, dan kan het zomaar het geval zijn dat je de leerlijn ‘infrastructuur’ vrij kunt stellen op basis van je opgedane ervaring. Wil je alles over het CGI weten? Lees dan het artikel Het CGI (Criteriumgericht Interview).


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met het serviceteam. Dat kan door een mail te sturen, te bellen naar 030 307 32 00, of door het contactformulier in te vullen.