Proctoring en privacy

Zoals altijd doen we er alles aan om je privacy te beschermen. Dit is dus ook het geval bij proctoring

Proctoring houdt in dat je jezelf en de kamer waar je je in begeeft moet filmen, en dat is best een grote stap om te nemen. Logisch dus als je je zorgen om je privacy maakt. Dus wat gebeurt er met de opnames? Wie ziet ze? En hoe lang worden ze bewaard? 

NOVI en ProctorExam

ProctorExam is een Amsterdams bedrijf met servers in Duitsland (en nog iets specifieker: Fankfurt). Ze vallen onder Europese wetgeving en NOVI heeft de regie over de gegevens van onze studenten. Wij kunnen dus zelf opnames en gegevens wissen. Lees vooral de privacy statement van ProctorExam als je hier meer over wilt weten. 

Als jij een toets maakt kijkt een medewerker van ProctorExam of er geen rare dingen plaatsvinden die kunnen hinten op fraude. Bijvoorbeeld of je camera halverwege even aan en uit is gegaan. Als dit gebeurt geven ze dit aan, en beoordeelt een medewerker van NOVI of er sprake is van fraude of dat er gewoon iets verkeerd is gegaan.

Mocht er niets aan de hand zijn dan keuren we je tentamen goed en voeren we je beoordeling op de normale plek door zodat je hem ziet.

Is er iets verkeerd gegaan maar lijkt er geen opzet in het spel, dan keuren we je tentamenpoging af en zul je opnieuw je tentamen moeten maken. 

Als er een vermoeden is van opzet of fraude, dan maken we melding van vermoedelijke fraude bij de examencommissie. Die zal dan een oordeel vellen.