Planning 2020-2021

De planning voor collegejaar 2020-2021 is iets anders dan je gewend bent. Hieronder lees je alles over de planning, startmomenten en op welke dagen leerlijnen worden gegeven.

 

Het curriculum

Een volledige opleiding bestaat uit acht blokken, verdeeld over vier fasen. Afhankelijk van je voortgang – de leerlijnen die je met een voldoende hebt afgerond, of die je vrijgesteld hebt – stroom je in een fase in op een specifiek blok. Hierbij kun je zelf kiezen met welke leerlijn je een blok wilt vullen.

Een leerlijn bestaat uit 30 studiepunten, verdeeld over 24 lessen in 20 weken (een half collegejaar). Dit betekent dat er tijdens een semester 10 weken zijn waarop je één keer op een dag college hebt, en 7 weken waarop je twee keer op een dag college hebt. We adviseren om één leerlijn per semester te volgen. In de bootcamp volg je twee leerlijnen tegelijk.

Curriculum
Schematische weergave van het curriculum

In het artikel Inhoud en opbouw van het nieuwe curriculum lees je meer over het nieuwe curriculum.

Een leerlijn kiezen

Het curriculum biedt je de mogelijkheid om zelf je studiepad te bepalen. Uiteraard adviseren we je over wat wij een logische samenstelling en volgorde van leerlijnen vinden op basis van je doelen, maar uiteindelijk ben je in grote mate vrij om zelf te bepalen welke leerlijn je wilt volgen. De enige richtlijnen die we hiervoor stellen is dat je aan het eind alle verplichte leerlijnen en twee keuze leerlijnen gevolgd moet hebben, en dat je eerst een fase afrondt voordat je met de volgende begint. 

Voorbeeld 1: vrijstellingen

Door je werkervaring kun je de leerlijnen uit fase 1 vrijstellen. Je begint in fase 2, en je hebt gekozen voor de hoofdrichting Software Development. Je kunt dus starten met Front End, Back End of de verplichte leerlijn IT Proces- & Projectmanagement.

Voorbeeld 2: instroom nieuwe curriculum

Op basis van je behaalde leerlijnen stroom je in op blok 4. Je hebt tot nu toe voornamelijk leerlijnen uit de hoofdrichting Bedrijfskundige Informatica gevolgd, waaronder Data Science. Je moet nu dus nog de verplichte leerlijn IT Proces- & Projectmanagement en een keuzeleerlijn volgen. In plaats van Infrastructuur (onderdeel van Bedrijfskundige Informatica) kies je voor de leerlijn Front End om in blok 4 mee te starten.

 

Planning 2020 - 2021

Startmomenten

De planning van collegejaar 2020-2021 kent vier startmomenten: 

  • 7 september 2020;
  • 30 november 2020;
  • 1 maart 2021;
  • 17 mei 2021.

Tijdens ieder startmoment starten alle leerlijnen, op de leerlijnen uit fase I na (Foundation en Professional & Academic Skills): die starten elk half jaar (in het eerste en derde kwartaal). Je volgt over het algemeen ieder semester (half jaar) een leerlijn. Dus als je in september start, is je volgende startmoment 1 maart 2021. Tenzij je meerdere leerlijnen tegelijk wilt volgen natuurlijk.

Weekrooster per startmoment

Ieder startmoment heeft een weekrooster. Hierop is te zien welke leerlijnen op welke dagen gegeven worden. Het weekrooster van kwartaal 1 en 3 zijn gelijk aan elkaar, en die van kwartaal 2 en 4 ook. Zo weet je aan het begin van het jaar precies wanneer de colleges van jouw leerlijnen gegeven worden. Wel zo handig. 


Alle weekroosters hebben een paar vaste onderdelen op vaste dagen:

Workshops
Iedere woensdag geven we een workshop die gratis toegankelijk is voor NOVI-studenten en alumni. Zo kun je naast je opleiding je blik verbreden en een breder vaardighedenprofiel opbouwen. Of gewoon dingen doen die je leuk vindt.

Meer over de workshops en hoe je je aan kunt melden lees je in het artikel Workshops. Wat ze zijn en hoe je ze kunt volgen.

CGI
Iedere vrijdag heb je de mogelijkheid om onder begeleiding je CGI voor te bereiden. Een keer per maand kun je een CGI inplannen om leerlijnen vrij te stellen.

Weet je niet wat een CGI is? Lees dan het artikel Het CGI (Criteriumgericht Interview).

Scriptie
Tijdens je eindonderzoek laten we je erg vrij. Dit is het moment dat je door middel van het schrijven van je scriptie laat zien dat je alle stof uit de afgelopen jaren ook daadwerkelijk beheerst.

Het is óók een berucht moment waarop veel studenten vertraging oplopen. Na een aantal jaren van studieregime en toetsen heb je ineens de vrijheid om zelf je tempo te bepalen. En dat voelt goed. Helaas komt van uitstel ook écht afstel. Dus om dit te voorkomen heb je iedere vrijdag de mogelijkheid om te sparren met een hoofddocent. Dit is naast je scriptiebegeleiding.

 

Planning 2020-2021 kwartaal 1
Weekrooster eerste kwartaal

Planning 2020-2021 kwartaal 2
Weekrooster tweede kwartaal

Planning 2020-2021 kwartaal 3
Weekrooster derde kwartaal
Planning 2020-2021 kwartaal 4
Weekrooster vierde kwartaal

Wat als een lesdag met niet uitkomt? 

Start je in september maar wordt de leerlijn die je wilt volgen op een dag gegeven die jou niet uitkomt? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. In het artikel De nieuwe collegedag komt me niet uit, wat nu?  hebben we die mogelijkheden verder uitgelegd.

 

Heb je nog vragen over de planning? Neem dan contact op met het serviceteam. Dat kan door een mail te sturen, te bellen naar 030 307 32 00, of door het contactformulier in te vullen.