Kan ik uitstel op een deadline krijgen?

Uitstel kan je nét dat beetje ademruimte geven. Toch raden we je aan om zoveel mogelijk de deadlines aan te houden.

Er zijn genoeg redenen waarom en wanneer uitstel een goed idee kan zijn. Dingen gaan nou eenmaal niet zoals je ze van tevoren hebt bedacht. We denken graag met je mee als je je een keer in zo'n situatie bevindt. Maar ze zeggen niet voor niks 'van uitstel komt afstel', dus wees voorzichtig met het aanvragen van uitstel. Je zult namelijk nog steeds het werk moeten doen, en dat is een stuk moeilijker als je ondertussen al met de volgende leerlijn bezig bent.

Wanneer is uitstel een goed idee? 

Bij overmacht, en dat kan van alles zijn. Maar je weet vaak zelf of je te maken hebt met overmacht of dat je gewoon te laat begonnen bent. En dat is verder niet erg, want je kunt gewoon herkansen: dat is gratis. Je hebt dan alleen wel met uitloop te maken, maar dat gebeurt ook als je uitstel aanvraagt.

Hoe vraag ik uitstel aan? 

Neem zodra je merkt dat je de deadline niet gaat halen contact op met je studiecoach. Die kan dan samen met jou naar je situatie kijken. Misschien is er wel een beter optie dan uitstel, misschien ook niet. Iedere situatie is wat dat betreft anders. Je studiecoach zal ook direct met je bespreken wat de eventuele gevolgen voor je planning zijn.