Bootcamps

NOVI biedt naast de hbo-deeltijd opleidingen ook bootcamps aan. Dit zijn korte intensieve functiegerichte opleidingen, die je klaarstomen tot junior professional in de IT.

Onze bootcamps duren ongeveer 6 maanden. Je hebt twee dagen per week les. Op de overige dagen werk je aan je opdrachten. Dit doe je zowel alleen als met je medebootcampers. En als het even niet lukt is de hoofddocent beschikbaar om je te helpen.

Daarnaast kun je als bootcamper gebruik maken van onze talent meetups om te netwerken me potentiële werkgevers, en nodigen we geregeld sprekers uit. Én er is iedere woensdag er workshop voor alle studenten van NOVI, waar jij als bootcamper natuurlijk ook bij aan kunt schuiven.

Heb ik een baangarantie? 

Onze bootcamps leiden je op naar een functie in een krapteberoep. Er zijn volop vacatures beschikbaar, maar hier moet je zelf achteraan gaan. Om dit proces te versnellen hebben we tijdens de bootcamp een talent meetup. Hier zullen 10 tot 20 werkgevers aanwezig zijn, waarmee je kunt netwerken.

Kan ik verder studeren na de bootcamp?

Na het afronden van de bootcamp kun je doorstromen naar het volledige hbo programma. Je krijgt 60 ECTS vrijstelling voor de vakken die je al hebt gehad in het bootcamp-programma.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Indien jouw werkgever de studie bekostigt en jou een praktijk- of leerwerkplaats aanbiedt, dan kan hij in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren. Dit is een tegemoetkomingvoor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De subsidieregeling richt zich onder andere op studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel. NOVI’s Hbo ICT opleidingen komen hiervoor in aanmerking. Via deze link is meer info te vinden m.b.t. de subsidies voor je werkgever.

Verder zijn er momenteel geen andere subsidies. Wél kunnen studenten tot 55 jaar, die zich op hbo-niveau willen blijven ontwikkelen het LevenLangLerenKrediet aanvragen. Je kunt het krediet voor de duur van je studie krijgen. Let wel op, deze kun je alleen aanvragen voor het collegegeld en niet voor reiskosten of lesmateriaal.

Wil je gebruik maken van het LLLK krediet, maak dit dan kenbaar bij NOVI. Het aanvragen van het LevenLangLerenKrediet dient de student zelf aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). NOVI levert alleen documenten aan. Het al dan niet toekennen van deze subsidieregeling is niet van invloed op de betaalverplichting aan NOVI.

Via deze link is meer info te vinden m.b.t. het levenlanglerenkrediet.

Kan ik ook aanspraak maken op de studiefinanciering?

De opleidingen van NOVI (deeltijd en particulier) komen niet in aanmerking voor studiefinanciering. Wel is het Levenlanglerenkrediet als vervanging daarvan beschikbaar voor onze studenten.  

Is het mogelijk om de studie te betalen in termijnen?

Jazeker. De bootcamp is een traject van zes maanden dus is het mogelijk om het bedrag in zes termijnen van een maand te voldoen. Hiervoor wordt een administratieve fee van 4% gerekend.  

Welke vooropleiding heb ik nodig om in te stromen?

NOVI hanteert de regulier hbo-startkwalificaties, dus; Mbo4, Havo of Vwo. Mocht je Hier niet over beschikken, maar ben je 21 jaar of ouder dan kun je bij ons kosteloos een 21+ toelatingstoets doen.

Meer informatie over de 21+toets vind je hier

Op welke dagen heb ik college?

De planning kan per startmoment verschillen, maar je bent de hele week met je bootcamp bezig. Colleges worden gestreamd en opgenomen, dus als het even niet uitkomt kun je een college terugkijken.

Moet ik voor de bootcamp een eigen laptop meenemen? Zo ja, welke specifieke vereisten moet de laptop hebben?

Ja, je dient je eigen laptop mee te nemen. De specificaties vind je in het artikel waar moet mijn computer aan voldoen?