Bootcamps

NOVI biedt naast de hbo-deeltijd opleidingen ook bootcamps aan. Dit zijn korte intensieve functiegerichte opleidingen, die je klaarstomen tot junior professional in de IT.

Onze bootcamps duren ongeveer 6 maanden. Je hebt twee dagen per week les. Op de overige dagen werk je aan je opdrachten. Dit doe je zowel alleen als met je medebootcampers. Onze Subject Matter Experts (SME'ers) zullen je hierbij ondersteunen. Dit zijn (oud-)studenten van NOVI die in het verleden ook een bootcamp hebben gevolgd. Uiteraard is tevens de hoofddocent beschikbaar voor vragen. 

Verder kun je als bootcamper gebruik maken van onze Talent Pool en nodigen we geregeld sprekers uit. Én is er iedere woensdag een workshop voor alle studenten van NOVI.

Heb ik een baangarantie? 

Onze bootcamps leiden je op naar een functie binnen een kansrijk beroep. Er zijn volop vacatures beschikbaar, maar hier moet je zelf achteraan gaan. Om dit proces te versnellen kun je deelnemen aan onze Talent Pool, ons platform waar we werkgevers en studenten samenbrengen.

Kan ik verder studeren na de bootcamp?

Na het afronden van de bootcamp kun je doorstromen naar het volledige hbo programma. Je krijgt 60 ECTS vrijstelling voor de vakken die je al hebt gehad in het bootcamp-programma.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Indien jouw werkgever de studie bekostigt en jou een praktijk- of leerwerkplaats aanbiedt, dan kan hij in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren. Dit is een tegemoetkomingvoor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De subsidieregeling richt zich onder andere op studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel. NOVI’s Hbo ICT opleidingen komen hiervoor in aanmerking. Via deze link is meer info te vinden m.b.t. de subsidies voor je werkgever.

Betaal je de studie zelf, dan kun je vanaf maart 2022 gebruik maken van het STAP-budget. Dit is een persoonlijke budget van €1.000,- dat je elk kalenderjaar kan inzetten. Verder zijn er momenteel geen andere subsidies. Wél kunnen studenten tot 55 jaar, die zich op hbo-niveau willen blijven ontwikkelen het levenlanglerenkrediet (LLLK) aanvragen. Je kunt het krediet voor de duur van je studie krijgen. Let wel op, deze kun je alleen aanvragen voor het collegegeld en niet voor reiskosten, lesmateriaal of andere zaken.

Het aanvragen van het krediet dien je zelf te doen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hiervoor heb je in ieder geval een verklaring van het collegegeld nodig, welke door NOVI wordt opgesteld. Het al dan niet toekennen van deze subsidieregeling is niet van invloed op de betaalverplichting aan NOVI.

Wil je LLLK aanvragen? Via deze link is meer info te vinden m.b.t. het krediet.

Kan ik ook aanspraak maken op de studiefinanciering?

De opleidingen van NOVI zijn in deeltijd en komen niet in aanmerking voor studiefinanciering. Je kunt dus gebruik maken van het levenlanglerenkrediet.

Is het mogelijk om de studie te betalen in termijnen?

Jazeker. De bootcamp is een traject van zes maanden dus is het mogelijk om het bedrag in zes termijnen van een maand te voldoen. Hiervoor wordt een administratieve fee van 4% gerekend.  

Welke vooropleiding heb ik nodig om in te stromen?

NOVI hanteert de reguliere hbo-startkwalificaties, dus minimaal havo of mbo4. Mocht je hier niet over beschikken en ben je 21 jaar of ouder dan kun je bij ons kosteloos een 21+ toelatingstoets afleggen.

Meer informatie over de 21+toets vind je hier

Op welke dagen heb ik college?

De planning kan per startmoment verschillen, maar je bent de hele week met je bootcamp bezig. Colleges worden gestreamd en opgenomen, dus als het even niet uitkomt kun je een college terugkijken.

Moet ik voor de bootcamp een eigen laptop meenemen? Zo ja, welke specifieke vereisten moet de laptop hebben?

Ja, je dient je eigen laptop mee te nemen. De specificaties vind je in het artikel waar moet mijn computer aan voldoen?