Het lukt niet om in Edhub in te loggen

Soms lukt het niet om in te loggen. Hieronder staan de meest voorkomende foutmelding die je tegen kan komen, én wat je kan doen om ze op te lossen.

Eerste hulp bij inloggen (EHBI)

  • Verwijder je browsergegevens (cookies), dit kan je doen door naar de instellingen van je browser te gaan en de zoekfunctie te gebruiken en naar 'cookies' te zoeken.
  • Gebruik een andere browser dan normaal, bijvoorbeeld Firefox of Edge.
  • Dubbelcheck of je wel met het juiste email adres inlogt, bij de meeste Edhub accounts is dit je persoonlijke email adres, dus niet je novi-education.
  • Let goed op, de EdHub is hoofdlettergevoelig. Vul je email dus precies in zoals die qua hoofdletters en kleine letters is opgemaakt.

Werkt dat ook niet, dan krijg je misschien een van de volgende foutmeldingen:

Foutmelding: 'Wachtwoord is niet aangemaakt. Probeer opnieuw.'

Als je deze melding krijgt stuur dan een mail naar de servicedesk dat je deze melding krijgt, zij kunnen je wachtwoord resetten. Jij krijgt dan een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.

Foutmelding bij het eenmalig inloggen in Teams voor de koppeling tussen Edhub en Teams:

"U kunt niet worden aangemeld. AADSTS50020: User account 'voorbeeld@novi.nl' from identity provider 'https://sts.windows.net/123/' does not exist in tenant 'NOVI' and cannot access the application '123'(EdHub) in that tenant. The account needs to be added as an external user in the tenant first. Sign out and sign in again with a different Azure Active Directory user account. "

Jij bent waarschijnlijk nog ingelogd met een ander Microsoft account in deze browser. Dit account wordt niet herkent als een novi-education account en hierdoor kunnen de accounts niet gekoppeld worden.
Oplossing:
  1. Log uit met je andere Microsoft account en log in met je novi-education account bij een Microsoft pagina (bijvoorbeeld Teams). Open nu de link opnieuw.
  2. Kopieer de link naar een andere (of privé/incognito) browser, nu zou je geen probleem moeten hebben met andere al ingelogde accounts.
 
Kom je er echt niet uit? Mail dan naar de servicedesk met een goede beschrijving van wat er mis gaat en als het kan een screenshot.