Microsoft Office365 en Teams

Waarmee je toegang hebt tot de lessen, tentamens kan inplannen en contact kan opnemen met de docenten en SME's.

 

Office365 en Teams

Je krijgt van ons een Office365 account, waarmee je ook op Teams kan inloggen. Dit account eindigt op novi-education.nl. De uitnodiging om je account te activeren krijg je op je privé e-mailadres en zal er zo uitzien:

MS Teams login verzoek-1

Het Microsoft 365-account geeft je toegang tot de online tools van Microsoft. Het is via deze licentie dus niet mogelijk om de desktopapplicaties van Microsoft te downloaden. Teams is hier een uitzondering op, hier kan je wel de desktop app van downloaden.

Let op dat je de Teams desktop app download 'voor werk of school'.

Inloggen in MS Teams

 1. Ga naar office.com
 2. Klik rechtsboven op Aanmelden
  Office.com website
 3. Volg de stappen en vul daarbij de inloggegevens in die je eerder hebt ontvangen op je privé mailadres.

  Office.com aanmeldscherm
 4. Klik op het welkomstscherm op Teams om naar je Teams-account te gaan.

  HOmescherm office.com teams highlighted

Hier kan je zien in welke digitale klas je bent ingedeeld en voor welke blokken je bent ingeschreven. 

Het kan zijn dat je behalve het Studententeam nog geen andere Teams ziet. Maak je geen zorgen, dit betekent alleen maar dat je nog toegevoegd moet worden aan de desbetreffende Teams van jouw opleiding. 

In het Team van een module (bijvoorbeeld Foundation) vind je verschillende kanalen waar een en ander in gebeurt. De meeste kanalen waar je in zal zitten zijn de volgende:

 • Algemeen: hier komen algemene berichten die betrekking hebben op je klas.
 • Opdrachten: hier zie je het overzicht van de opdrachten met hun inleverdeadline.
 • Lessen per startmoment: in dit kanaal kun je de planning los terug vinden van je vakken. Als een les actief is komt deze als meest recent bericht onderaan te staan. Ook opnames kun je hier direct onder een vergadering terug vinden.

Teams kanalen

Bovenaan in het Team zie je een regel waar nog tabjes op staan. Bij Bestanden kun je gedeelde bestanden en opnames van de lessen terugvinden.
Voor het vak Foundation is dit ook de plek waar je een toets kan inplannen. Hiervoor ga je naar het kanaal 'Algemeen' en klik je op 'Toets inplannen'. 

Teams algemeen en toets

Wat ook belangrijk is om te weten is dat je gemaakte opdrachten en cijfers in Teams terug te vinden zijn. Uitslagen van toetsen, feedback en cijfers van eindopdrachten komen allemaal via Teams terug.

Alle werkstukken die je moet inleveren, zoals je eindopdrachten, zal je via het kanaal 'Opdrachten' kunnen inleveren. Hier vind je ook de deadline van de opdrachten.

Teams opdrachten

Agenda: lessen toevoegen

Hierin kun je eenvoudig per dag of week zien welke lessen jij hebt. Wanneer deze live gaan kun je eenvoudig deelnemen door op de les te klikken en dan rechtsboven op Deelnemen te drukken. Ook kun je hier zelf vergaderingen of afspraken aanmaken.

Let op! Je moet zelf eerst een les toevoegen aan je agenda voordat je deze ziet staan in de agenda. Hieronder volgt de uitleg over hoe je dat doet.

1. Klik op een Team en ga naar het kanaal van de lessen.

2. Klik op de paarse balk om het item weer te geven.

agenda planning-1

3. Klik op 'Toevoegen aan agenda' en doe dit voor alle items.

agenda toevoegen-1

In het linker menu kun je nu bij Agenda als het goed is al je lessen zien staan op je planning.

Mocht het op een of andere manier niet lukken, neem dan even contact op met de servicedesk via de mail of whatsapp.