Welke vooropleiding heb ik nodig om deel te nemen aan de opleidingen van NOVI.

NOVI verzorgt hbo-onderwijs en bootcamps. Die hebben verschillende toelatingseisen.

Toelatingseisen hbo-onderwijs

Om je hbo-diploma te krijgen moet je studiepunten verzamelen. Die krijg je door leerlijnen met een voldoende af te ronden, of door leerlijnen vrij te stellen door eerder behaalde certificaten of kwalificaties. 

Het hbo-onderwijs van NOVI is geacrrediteerd, dat wil zeggen dat de opleiding als zodaning erkend wordt en de studiepunten EC's zijn (European Credits). 

Wil je geldige studiepunten behalen, en een geldig diploma, dan moet je voldoen aan de toelatingseisen voor ons erkende hbo-onderwijs. Daarvoor moet je beschikken over een van de onderstaande diploma's of bewijzen: 

  • Een Mbo-diploma (niveau 4)
  • Een havo- of vwo-diploma
  • Een buitenlands diploma dat bij ministeriële regeling is aangemerkt als tenminste gelijkwaardig aan een van de bovenstaande diploma’s. 
    Heb jij een een diploma uit het buitenland, dan kun je via nuffic.nl checken wat jouw diploma waard is in Nederland. 
  • Een 21+toets met een voldoende resultaat.
    Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over het vereiste diploma, dan kun je de zogenaamde 21 plus toets afleggen. Deze toets stelt vast of je het voor de opleiding benodigde instroomniveau beheerst. Meer info over de 21+ toets vind je hier.

Toelatingseisen bootcamps

Je kunt natuurlijk ook starten met een bootcamp, en helemaal geen studiepunten willen. Bijvoorbeeld omdat je niet door wilt stromen naar de hbo-opleiding, of omdat je alleen specifieke vaardigheden (software development bijvoorbeeld) wilt opdoen en een certificaat genoeg is.  

In dit geval zijn de toelatingseisen die voor het hbo-onderwijs gelden niet van toepassing. Wél is het verstandig dat je als je onze leerlijnen volgt je op zijn minst affiniteit met ICT hebt. Vooral in de bootcamps gaat het rap en zijn de trajecten intens. Op die momenten ben je blij dat je terug kunt vallen op je algemene ICT-kennis. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de servicedesk. We helpen je graag verder.