Multi factor authentication (MFA)

Bij NOVI maken we gebruik van meervoudige verificatie om in te loggen ook wel multi factor authentication genoemd.

Met het instellen van MFA voeg je een extra beveiligingslaag toe aan de aanmelding op je Microsoft 365-account. Je voert bijvoorbeeld eerst jouw wachtwoord in en typt, wanneer je daarom wordt gevraagd, ook een dynamisch gegenereerde verificatiecode die wordt geleverd door een authenticator-app of naar je telefoon wordt verzonden.

 1. Meld je aan bij Microsoft 365 met jouw werk- of schoolaccount en je wachtwoord, zoals je dat anders ook doet. Nadat je Aanmelden hebt gekozen, wordt je gevraagd om meer informatie.

  Een dialoogvenster waarin wordt aangegeven dat er meer informatie nodig is om uw aanmelding te voltooien

 2. Kies Volgende.

 3. De standaard verificatiemethode is met behulp van de gratis Microsoft Authenticator-app. Als je deze op jouw mobiele apparaat hebt geïnstalleerd, kies je Volgende en volg je de aanwijzingen om dit account toe te voegen. Als je de app niet hebt geïnstalleerd, is er een koppeling om deze te downloaden.

  Als je in plaats daarvan liever sms-berichten wilt gebruiken die naar jouw telefoon worden verzonden, kies je Ik wil een andere methode instellen. Microsoft 365 vraagt om jouw mobiele telefoonnummer en stuurt je vervolgens een sms-bericht met een code van zes cijfers om jouw apparaat te verifiëren.
   

  Tip: Voor een snellere en veiligere ervaring wordt je aangeraden een authenticatie-app te gebruiken in plaats van verificatie via sms.

 4. Wanneer je de instructies voor het opgeven van jouw aanvullende verificatiemethode hebt voltooid, wordt je bij jouw volgende aanmelding bij Microsoft 365 gevraagd de extra verificatiegegevens of actie te verstrekken, zoals het typen van de verificatiecode die je hebt ontvangen via jouw authenticatie-app of die je per sms-bericht hebt ontvangen.


  Mocht je ondersteuning nodig hebben bij het instellen van jouw MFA inlog gegevens dan kun je altijd de service hiervoor benaderen. service@novi.nl.